Een professional organizer is een geschoolde en bekwame specialist in het aanbrengen van structuur in de breedste zin van het woord. Een professional organizer begeleidt en adviseert bij het creëren van orde en overzicht in tijd en ruimte. Professional organizers helpen mensen bij het orde scheppen en structuur aanbrengen waar het in hun leven ontbreekt, zodat ze verbeteringen op lange termijn kunnen maken en zo hun potentieel volop benutten.  Professional organizers zijn van onschatbare waarde zowel op persoonlijk als zakelijk vlak.

Wat doet een professional organizer dan?

“Goede vraag!” Ik krijg deze vraag dagelijks en mensen zeggen vaak: “Oh …….” jij organiseert evenementen?

Als je ‘professional organizer’ hoort, komen je favoriete reality-tv-series over extreme verzamelwoede en hoarders misschien voor de geest. Professional organizers helpen die mensen zeker, maar er is veel meer aan het vak dan dat. Organizers kunnen diegenen van ons die te druk, te verward, te moe of te gestrest zijn, helpen om zelf met chaos en rommel om te gaan. Rommel is niet enkel wat op de vloer ligt maar alles wat tussen jou en jouw droomleven staat.

Dit is wat ze echt doen en hoe ze je kunnen helpen.

Een betere work-life balance. Meer tijd voor zaken die je echt gelukkig maken. Wanorde, stress en deadlines de baas blijven. Gemakkelijker gezegd dan gedaan? Sommige dingen in het leven kan je niet vermijden, maar hoe je ermee omgaat wel. Een professional organizer rijkt je concrete handvaten aan om je potentieel volop te benutten. Structuur is hierbij key.

Veel mensen denken dat organizeren en structuur aanbrengen iets is dat we allemaal zouden moeten kunnen. Waarom is dat? Als we het niet van onze ouders hebben geleerd en het niet op school wordt onderwezen, waarom is er dan de mythe dat we van nature moeten weten hoe we ons het beste moeten organizeren?  Het zijn geen vaardigheden die iedereen heeft maar maak je geen zorgen, dit is waar wij wel goed in zijn.

Voor sommigen is het misschien een slecht moment. Voor anderen kan het zijn dat ze het gewoon niet willen doen. En voor velen is het simpelweg een kwestie van “maar ik weet niet hoe”. Wat het probleem ook is, ongestructureerd zijn veroorzaakt extra stress en angst en is voor de meesten erg overweldigend. We helpen mensen hun bezittingen en tijd te (re)organiseren op een manier die voor hen werkt. Behalve dat het je helpt om georganiseerd en gestructureerd te worden, ligt de nadruk ook op onthechting en om een systeem te creëren waarin je niet terugvalt in oude gewoontes.

“Rommel is niet enkel wat op de vloer ligt maar alles wat tussen jou en jouw droomleven staat.”

Peter Walsh

Een professional organizer is net als elke andere specialist die er is om je te helpen als je niet over de noodzakelijke vaardigheden beschikt om het werk uit te voeren. En het is “OK” om een professional organizer in te huren, hoewel er mensen zijn die denken dat ze hun rommel alleen moeten kunnen aanpakken. Net zoals je een tuinman, een personal trainer inhuurt of andere zaken uitbesteedt (maaltijdservice, strijkatelier, poetsdienst,..), kan je ook een professional organizer inhuren. Een goede analogie zou iemand zijn die van nature niet goed is in fit blijven en gezond eten. Je zou kunnen zeggen: “lees gewoon een boek over verstandig eten en sporten” maar als dat waar was, zouden er dan zoveel miljoenen boeken over het onderwerp zijn?

Hoe kan een professional organizer mij helpen?

Een professional organizer helpt je om

  • (meer) Overzicht en controle te krijgen
  • (terug) Grip op je tijd en energie te krijgen
  • Er voor te zorgen dat je aan de dingen toekomt die echt belangrijk voor je zijn
  • Je spullen/informatie zo te beheren dat je alles snel kan vinden
  • Je prioriteiten vast te stellen
  • Je werk het beste te organizeren en zo efficiënt en effectief mogelijk te werken

Soms heb je een objectieve, ervaren mening nodig om je vooruit te helpen. Professional organizers kunnen die mening bieden, of je helpen bij het ontdekken van nieuwe mogelijkheden die je zelf niet zou hebben gekend. Structuur is zelden zo eenvoudig als “gewoon weggooien” of “101 regeltjes om alles vlot te laten verlopen”.

Als professional organizer helpt OrganiseMe mensen bij het opruimen, structureren, plannen en organiseren. Heel natuurlijk, zonder belemmerend te zijn. Dit maakt je leven eenvoudiger, hierdoor ervaar je rust en ademruimte.

What’s in it for me?

Het inhuren van een professional organizer levert altijd direct concrete resultaten op. Je krijgt begeleiding bij het creëren van rust, ademruimte en overzicht op een manier die het beste bij jou past zowel op persoonlijk als zakelijk vlak. Na het traject weet je hoe je jouw tijd het beste kan indelen, hoe je prioriteiten moet stellen en hoe je taken snel en effectief afhandelt. En je weet hoe je jouw werkplek/huis opgeruimd en overzichtelijk houdt.

Vind je het moeilijk vindt om aan je eigen verwachtingen te voldoen? Ongeacht je functie en je verantwoordelijkheden, misschien heb je wel wat extra hulp nodig. Achter elk succesvol bedrijf en huishouden, is er vaak een toegewijd team van mensen die dingen laten gebeuren.

OrganiseMe is een professional organizer voor particulieren en bedrijven. Door te structureren en te organiseren krijg je meer grip op wanorde, stress en deadlines, alsook een betere work-life balance. OrganiseMe empowert je om het heft in eigen handen te nemen, voor resultaat op lange termijn. Contacteer ons en ervaar het zelf!